Vakantie in Senegal

Senegal is hard op weg om één van de populairste winterzonbestemmingen in West-Afrika te worden. Nu moet het bekendere winterzonbestemmingen zoals Gambia en Kaapverdië nog voor zich dulden, maar de vraag is hoe lang. Er zijn verschillende prachtige resorts en hotels te vinden, de komende jaren wordt dit aanbod verder uitgebreid. Tot voor kort waren het voornamelijk de Fransen die de weg naar Senegal wisten te vinden. Deze moeten het land ondertussen delen met verschillende andere nationaliteiten waarvan Nederlanders en Belgen een steeds groter aandeel vormen. Het merendeel van de toeristen die Senegal in de winterperiode bezoeken zijn op zoek naar zon, zee en strand.

Een reis boeken naar Senegal

Het overgrote deel van de reizen die jaarlijks naar Senegal geboekt worden zijn pakketreizen. Het is lastig en duur om losse tickets naar Senegal te vinden en boeken. In de meeste gevallen is het goedkoper om een pakketreis bij Tui te boeken dan een losse ticket te kopen naar Senegal. Het grote voordeel naast de prijs van een pakketreis is dat je eigenlijk helemaal niets meer zelf hoeft te regelen. De transfer van en naar het hotel of resort is geregeld en datzelfde geldt natuurlijk ook voor je verblijf. Je hebt een Nederlandse hostess tot je beschikking die je verteld over de mogelijkheden tot excursies, maar staat ook voor klaar mocht er iets aan de hand zijn.

TUI

De grootste reisorganisatie van Nederland heeft een mooi aanbod van vakanties in Senegal. Het hele jaar door vliegen ze met hun eigen vliegtuigen in zes uur naar het tropische Senegal.

Bekijk de Senegal vakanties van TUI

Zon, zee en strandvakantie

Het klimaat, de stranden en de resorts in Senegal lenen zich perfect voor een zon, zee en strandvakantie. Het merendeel van de toeristen die tijdens onze wintermaanden een bezoek brengen aan Senegal komen voor een onbezorgde winterzonvakantie. Even de tank weer opladen onder de Afrikaanse zon. De hagelwitte met palmbomen bezaaide stranden van Senegal vormen hiervoor de perfect basis. Het enige waar je wel rekening mee moet houden is dat tijdens de wintermaanden de temperatuur van de Atlantische Oceaan niet enorm hoog is. Het merendeel van de dagen zal de temperatuur van de zee net iets boven de twintig graden Celsius liggen.

Eten en drinken

De Senegalese keuken is een typische Afrikaanse keuken waar je af en toe de invloed van de jarenlange Franse overheersing in terugvindt. Toch is het de Afrikaanse keuken die de hoofdtoon voert. Veel couscous, rijst, vis en wat groenten. De vissen worden dagelijks vers uit de zee gehaald dus deze kun je zonder enig probleem eten. Het vlees in Senegal is niet van een goede kwaliteit. Als je een stuk vlees hebt besteld zal deze vaak droog en pezig zijn en op geen enkele manier te vergelijken zijn met het vlees dat we in Nederland gewend zijn.
In de meeste resorts en hotels worden er tijdens het buffet verse vissen gegrild. Dit in combinatie met couscous en verse groenten vormt een prima Afrikaanse maaltijd.
Het plaatselijke bier van Senegal is La Gazelle. Dit is een pils met een laag alcoholpromillage 4,2% en wordt verkocht in grote groene flessen van 0,67 liter. Een ander bier dat op veel plaatsen verkocht wordt is Flag, dit pils wordt in Mali gemaakt.

Resorts

Het merendeel van de resorts en hotels in Senegal zijn te vinden in de directe omgeving van de populaire toeristische plaats Saly. De kans is groot als je een vakantie naar Senegal boekt dat je in deze plaats terecht zal komen. De meeste hotels en resorts die je in Nederland kunt boeken in Senegal zijn van goede kwaliteit voor Afrikaanse begrippen. Zelfs de meest luxe resorts hebben minpunten die je in Europa niet zo snel tegen zal komen. Toch geeft het merendeel van de toeristen die in Senegal verbleven hebben, de hotels en resorts dikke voldoendes. Dit voornamelijk door de combinatie van de goede sfeer, de vriendelijke bediening en de aangename kamers.
Het merendeel van de resorts bieden een All Inclusive formule aan. Boek je dit dan zal je naast wat souvenirs en excursies weinig bijkomende kosten hebben.

Winterzon in Senegal

Senegal is al vele jaren een populaire winterzonbestemming. Tot voor kort waren het echter bijna alleen maar Franse toeristen die de weg naar Senegal wisten te vinden. Hier is sinds enkele jaren verandering in aan het komen. Senegal is langzaamaan ook onder de Nederlanders en Belgen een populaire winterzonbestemming aan het worden. Dit in navolging van buurland Gambia dat al jarenlang een populaire winterzonbestemming is. Met de komst van de Nederlanders merk je dat er steeds meer mensen die in de toeristische sector werken Engels zijn gaan spreken, we hebben zelfs enkele gidsen ontmoet die de Nederlandse taal machtig zijn.
Tijdens onze wintermaanden is het ook winter in Senegal. Toch liggen de gemiddelde dagtemperaturen van dertig graden Celsius een stuk hoger dan in Nederland.

Excursies boeken

Wil je tijdens je winterzonvakantie in Senegal iets meer van het land zien. Dan is het leuk om een paar excursies te boeken. Het merendeel van de aangeboden excursies duren niet langer dan een halve dag waardoor je de rest van de dag nog lekker relaxed kunt doen. Je kunt ervoor kiezen om bij je hotel of touroperator je excursies te boeken. Dan weet je zeker dat hetgeen wat je hebt geboekt ook datgene is wat je krijgt. De kosten van deze excursies zijn vaak wel iets hoger dan wanneer je zelf op zoek gaat naar een gids die je excursies kan regelen. Hiervoor hoef je in de meeste gevallen niet heel erg lang te zoeken. In de meeste gevallen wordt je zo gauw je het hotel uitstapt al aangesproken door verschillende “gidsen” die je wel verder willen helpen. Spreek vooraf wel de prijs af en vertel ze wat je precies van ze verwacht en wat je niet wilt. Zo voorkom je dat je langs alle winkels van familieleden en vrienden wordt geloodst.